≡ Menu

Cliënten

Relaties vragen om onze begeleiding omdat ze er samen niet meer uitkomen. Hun relatie loopt op één of andere manier vast. Problemen die zij ervaren zijn bijvoorbeeld:

  • “Ik ben erachter gekomen dat mijn partner een relatie met een ander heeft”.
  • “Mijn partner is verliefd op een ander”.
  • “We hebben steeds ruzie over de opvoeding van de kinderen”.
  • “Ik weet niet of ik nog wel verder wil met mijn partner”.
  • “We hebben steeds vaker ruzie, ook waar de kinderen bij zijn”.
  • “Ik vind dat we te weinig vrijen en daar baal ik van”.
  • “We kunnen niet goed (meer) met elkaar praten”.
  • “Ik ben nog steeds boos op mijn partner”.
  • “Ik vind dat de balans in onze relatie helemaal scheef ligt en ik steeds de kar moet trekken”.

Cliënten die bij ons in therapie komen willen meestal wél samen verder, maar niet meer op dezelfde manier. Vaak zien wij ook relaties waarbij één van beide partners nog niet weet of hij of zij met de ander wil doorgaan. In relatietherapie willen zij dat uitzoeken.

Het komt daarnaast regelmatig voor dat wij een relatie begeleiden bij een scheiding. Het doel is dan om zo goed mogelijk uit elkaar te gaan zodat beide partners er vrede mee kunnen hebben en eventuele frustraties niet naar de kinderen geuit worden.

Onze cliënten komen uit de gehele regio en uit alle lagen van de bevolking en hebben een Nederlandse of een buitenlandse nationaliteit. Wij begeleiden zowel heteroseksuele als homoseksuele relaties. Ook cliënten die begeleiding wensen bij familie- of gezinsproblemen kunnen bij ons terecht. Daarnaast begeleiden wij werkrelatieproblemen binnen organisaties en bedrijven.

Reacties van cliënten:

Annet en Thomas: “We hebben veel gehad aan de gesprekken die we met jullie gevoerd hebben. Onze ogen zijn weer open voor elkaar”.

Jantina en Koos:
Jantina: “Jullie zijn liefdevol en daarmee veilig. Jullie zeggen wat jullie bij ons waarnemen en daar heb ik veel van geleerd. Voor mij was het fijn dat er zowel een man als een vrouw therapeut was: jullie kijken verschillend en dat heeft mij geholpen”.
Koos: “Eerst sprak ik steeds over ‘wij’. Toen ik meer ‘ik’ ben gaan zeggen is er voor mij veel veranderd. Dat gaf mij het grootste inzicht en daarmee raakte ik mijn angel naar Jantina snel kwijt. Voor mij was het werken met een man en vrouw drempelverlagend. Voor mij was er maar een hele lage drempel om iets te vertellen en dat heeft met het gevoel van vertrouwen naar de therapeuten te maken”.