≡ Menu

Voor Valentijnsdag zocht de nieuws site nu.nl contact met ons voor een interviewtje over uitjes en relaties. Hierbij het interview https://www.nu.nl/uit/5740902/wat-een-uitje-zegt-over-relaties-als-het-stilvalt-is-uit-eten-drama.html?redirect=1:

We hebben onlangs de therapie met verschillende stellen kunnen afronden. We mogen zeggen: met positieve resultaten! Cliënten zeiden: “zonder de therapie waren we niet meer bij elkaar. Onze liefde is dieper dan het lang geweest is! 

Dat heeft tot gevolg dat we nu weer wat ruimte hebben om met nieuwe stellen aan het werk te gaan.

In de Libelle heb ik een kleine bijdrage geschreven voor de rubriek Denktank, waarin een lezeres een probleem voorlegt.

Mevrouw wil uitstapjes samen met haar man doen nu ze gepensioneerd zijn, maar nu houdt haar man zich veel met andere dingen bezig.

Om een korte sugestie te doen: laat weten wat je verlangt, dus spreek je wensen uit. Organiseer zelf een uitje, regel alles, en nodig hem uit om mee te gaan. Laat hem zien, horen en voelen wat je passie is en waar je interesses liggen ….

Relatietherapie is natuurlijk wat anders dan een simpel advies geven wat je zou kunnen doen. Relatietherapie is ook zoeken naar onderliggende patronen in in relatie, zoeken naar de drijfveren, contact maken met waar je elkaar vaak ongewild pijn hebt gedaan. Dat is opnieuw het contact aangaan met elkaar.

Jack van Liesdonk

In intieme relaties gaat het vooral om hechting. Hecht je je aan je partner, dan voel je je geliefd, begrepen, belangrijk en gewaardeerd. Als je als persoon vreest genegeerd, verlaten of gecontroleerd te worden, dan besmet dat je hechting aan je partner. Onaffe gebeurtenissen kunnen zo een warme relatie laten bekoelen. Relatietherapie is helend hierin.

Iedereen kent dat wel, uitstellen van dat wat je niet leuk vind om te doen. ‘Ik wacht nog maar even, misschien verandert het vanzelf wel, of: ik zie het nog wel even aan…’ Soms verandert het inderdaad vanzelf, maar vaak ook niet. Als je al een tijdje overweegt om met je partner in relatietherapie te gaan, dan geven we dit advies: wacht niet langer maar zet de stap. Zoek op internet of vraag in je omgeving naar een relatietherapeut of twee samenwerkende therapeuten en maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Dat is vaak de enige manier om erachter te komen of relatietherapie iets voor jullie is, en of het ‘klikt’ met de therapeut(en). De kosten van zo’n kennismakingsgesprek worden vaak (gedeeltelijk) vergoed door de zorgverzekeraar.  Onze ervaring is dat relaties eerder te laat dan te vroeg om onze begeleiding vragen. Het is misschien een cliché, maar ook bij relatietherapie geldt: ‘beter te vroeg, dan te laat’.