≡ Menu

We waren verrast dat we gevraagd werden voor een (mini) interview bij Hart van Nederland. Maar ’s morgens is Clara geïnterviewd voor Radio Gelderland en de TV redactie pikte dat op.

De centrale vraag was: zijn er meer stelling in moeilijkheden bij de lockdowns en kinderen die niet naar school kunnen. Nou en of dat een grote impact heeft op relaties en gezinnen. In het algemeen is het zo, dat bij een crisis stellen dichter bij elkaar komen, of juist verder van elkaar verwijderen. Crisissituaties doen je vaak terugvallen op wat je onbewust geleerd hebt om je geborgen te voelen. Meestal leer je dat als je jong bent en reacties zijn vaak geladen met sterke gevoelens. Je partner heeft nét wat anders geleerd. Soms is het bijna niet aan elkaar uit te leggen. In onze relatietherapie sessies kijken we altijd terug op crisissituaties om ervan te leren.

Eind juni 2024 beëindigt Jack zijn werkzaamheden als relatietherapeut. Na een geleidelijke afbouw van werkzaamheden de afgelopen jaren, is dit eindpunt gekozen. Jack: “zo ontstaat er meer tijd en aandacht voor activiteiten als ‘pensionado’. Bijvoorbeeld de wens om meer theatervoorstellingen te maken en vaker te spelen krijgt gestalte. Dit naast de activiteiten ten behoeve van struikelstenen, Europese accreditatie van gestalttherapie opleidingen, mantelzorg, moestuin, museumbezoek en vakantie.”

Daarom vanaf januari 2024 geen nieuwe cliënten voor Clara en Jack samen. Clara blijft relatietherapie verzorgen door alleen met stellen te werken. Haar andere werkzaamheden vanuit Kind en Gezin gaan ook gewoon verder.

Voor Valentijnsdag zocht de nieuws site nu.nl contact met ons voor een interviewtje over uitjes en relaties. Hierbij het interview https://www.nu.nl/uit/5740902/wat-een-uitje-zegt-over-relaties-als-het-stilvalt-is-uit-eten-drama.html?redirect=1:

We hebben onlangs de therapie met verschillende stellen kunnen afronden. We mogen zeggen: met positieve resultaten! Cliënten zeiden: “zonder de therapie waren we niet meer bij elkaar. Onze liefde is dieper dan het lang geweest is! 

Dat heeft tot gevolg dat we nu weer wat ruimte hebben om met nieuwe stellen aan het werk te gaan.

In intieme relaties gaat het vooral om hechting. Hecht je je aan je partner, dan voel je je geliefd, begrepen, belangrijk en gewaardeerd. Als je als persoon vreest genegeerd, verlaten of gecontroleerd te worden, dan besmet dat je hechting aan je partner. Onaffe gebeurtenissen kunnen zo een warme relatie laten bekoelen. Relatietherapie is helend hierin.